Жешка вест

Последни вести

Модели на графикони на клинови за паѓање и зголемување со OctaFX: Целосен водич за тргување со девизен курс
Стратегии

Модели на графикони на клинови за паѓање и зголемување со OctaFX: Целосен водич за тргување со девизен курс

Од сите шаблони за пресврт што можеме да ги користиме на пазарот на девизен курс, шаблоните на растење и паѓање на клиновите се две од моите омилени. Тие можат да понудат огромни профити заедно со прецизни записи за трговецот кој користи трпеливост во нивна корист. Една од одличните работи за овој тип на шаблони на клинови е тоа што обично ги издлабува нивоата што лесно се идентификуваат. Ова ја прави нашата работа како трговци со цени што е многу полесна за да не зборуваме и профитабилна. Да почнеме со дефинирање на карактеристиките.
Почетниците заработуваат повеќе од старите трговци во OctaFX, зошто?
Блог

Почетниците заработуваат повеќе од старите трговци во OctaFX, зошто?

Ако го прочитате овој напис, сигурен сум дека сте поминале низ раните фази на трговската „кариера“. Имаше време кога бевте почетник во OctaFX -. Сега гледајќи наназад, толку е смешно и глупаво затоа што заработувате пари без да ја разберете причината. Може да се каже, во тоа време, вашата профитабилност е најдобра. Дали верувате во тоа? Не знаевте ни како да користите индикатор, како можете да остварите профит? Правиш голема грешка. Во тоа време бевте многу внимателни со секоја трговија и ги почитувавте условите за влез во стратегијата што сте ја избрале. Таквата внимателност ви помогна да ги добиете првите неколку победи, иако не толку големи. Сепак, тоа не траеше долго. Времето ве натера да ги изгубите првобитните добри навики. Во денешната статија, ќе разговараме за причините зошто новите трговци тргуваат подобро од старите. Да го следиме!